El Virus de @ElExtrarradio

El Virus de @ElExtrarradio

“Estic tan contenta que m’acomiadessin… Treballar de forma creativa, amb la gent que t’agrada i fent allò que més t’apassiona és una gran sort”.

La que parla és l’Olga Ruiz, periodista i directora del projecte radiofònic El Extrarradio. Amb ella, i amb el Carlos Moreira del seu equip, vam poder compartir taula fa un parell de setmanes, amb @lacanallesca, i conèixer la seva trajectòria com a emprenedors. Emprenedors i innovadors en el món radiofònic, que no és moco de pavo!

Des d’aquella trobada, han estat moltes les ocasions en les que ens hem trobat parlant amb gent i, sense adornar-nos-en, propagant el Virus de El Extrarradio. És el que té treballar amb emprenedors: persones que decideixen posar en valor el que saben fer. Paraules d’ànim, coratge, casos d’èxit com el de El Extrarradio són com l’aire que respirem, sobre tot en el moment de llançar-nos a la piscina! I conèixer altres casos ens serveix de consol, ens reconforta o simplement són un exemple a seguir.

El Extrarradio és l’exemple del tot és possible. Dona de radio de tota la vida, l’Olga Ruiz es va trobar sense feina al setembre de 2012, a punt de començar la temporada, o sigui en el pitjor moment per al seu sector: “Al carrer, de la nit al dia, i sense saber fer una altra cosa”. La primera reacció va ser entrar “en estat de shock” però com ella mateixa explica “podia fer dues coses: plorar i maleir la meva mala sort, o posar-me les piles i fer alguna cosa”. Ella va optar per la segona opció i en una setmana va proposar a la seva gent que l’acompanyessin a El Extrarradio. Tretze mesos després, ella i el seu equip recollien el Premio Ondas Nacional de Radio 2013, en reconeixement a la Innovació Radiofònica del seu projecte.

El Virus de @ElExtrarradio és el Virus de @LaLleoneracat o de tants altres emprenedors que aposten cada dia per tirar endavant el seu projecte, que primer només va ser una idea, però que treballant-la amb temps i amb moltes dosis d’il·lusió… i paciència… empenta… perseverança… i passió… entusiasme… i positivisme… Finalment el Virus va prenent forma i evoluciona, encaixant en la teva vida i donant-te autonomia per fer el que realment t’agrada.

El premi, les felicitacions per la feina feta i els elogis rebuts reconforten. Però emprendre és un repte diari. L’Olga i al seu equip entusiasta ho saben i lluiten cada dia per mantenir el virus ben viu!