Follow your passion!

Follow your passion!

Follow your passion! Aquesta és la millor manera que tenim per encarar el repte d’emprendre la nostra pròpia empresa o negoci. Emprendre és molt més que engegar una empresa. Emprendre és una actitud positiva davant la vida, és creure en un mateix i posar passió en un projecte propi. És arriscar per fer-lo realitat perquè, imprescindible, quan un fa el que li agrada fer se sent feliç.

Aquesta és la filosofia que acompanya un dels emprenedors més coneguts i reconeguts del nostre país: Xavier Verdaguer, a qui hem tingut l’oportunitat de veure en acció recentment. La seva brillant trajectòria l’ha portat a estar avui instal·lat a Silicon Valley, una de les icones del món de la indústria i la innovació.

Com a emprenedor nat, Xavier Verdaguer ha tirat endavant més de nou projectes i idees de negoci i, sí, també ha fracassat. Veient la seva vitalitat, l’entusiasme i la força que posa quan explica la seva experiència, i la seva empenta i el seu enginy, costa d’imaginar que hagi tastat el fracàs. En canvi, per a ell el fracàs ha estat el millor que li ha passat a nivell professional. La història d’un emprenedor no només són èxits, en el camí un també troba dificultats. Aquest barceloní ha arriscat i ha vist que les coses no sortien sempre com un volia però això, lluny de fer-lo desistir, li ha donat la força per continuar endavant.

La seva recepta: posar tota la nostra energia en projectes que ens motivin, fer allò que ens agrada i apostar per les oportunitats que se’ns presentin. La paraula impossible no existeix! Podem trobar-nos amb reptes molt difícils però voler és poder. I, segons els experts, estem en el millor moment i el millor lloc per emprendre. Una dada: el 70% del negoci que faran les grans empreses els propers deu anys vindrà de nous producte i nous clients que els aportaran empreses petites i freelance. I encara més bones notícies: la majoria d’aquests nous emprenedors no tenen el seu pla d’empresa començat. A què esperes?

Si ens ho creiem, tots som capaços d’emprendre un negoci, voluntat que va lligada al fet d’innovar. Per què innovar, com molt bé defensa Verdaguer, no té res a veure amb un nou producte o servei sinó que és una actitud: és tenir la convicció que tot és millorable i que tothom és capaç de buscar la millor solució.

Deixem de queixar-nos i fem alguna cosa per canviar les petites coses que ens envolten. Potser, així, arribarem a canviar el món. Com? Follow your passion!